Gradsku upravu Trebinje juče je posjetila gospođa Bernardica Periš, ministar savjetnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu.

Ovo je bila prva posjeta Veleposlanstva Trebinju, a domaćini su gospođi Periš prezentovali potencijale Trebinja i planove za naredni period, s posebnim akcentom na poslovnu zonu.

“Trebinje je jedna od rijetkih sredina u kojoj je potencijalnim investitorima u potpunosti olakšana procedura pokretanja biznisa, pogotovo u proizvodnim djelatnostima. Grad Trebinje je pokrenuo i čitav niz projekata i podsticaja u ovoj oblasti, a uključen je i u projekat “smart city”, što ga svrstava u jednu od najpoželjnijih destinacija za ulaganje, ali i život”, rekao je zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

Prema riječima gospođe Periš ,u Bosni i Hercegovini trenutno vrlo uspješno posluje čak 250 preduzeća iz Republike Hrvatske.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o mogućnostima prekogranične saradnje, posebno u oblastima privrede, turizma i kulture, te konstatovano da je Grad Trebinje vrlo otvoren i spreman za sve vidove saradnje

Sastanku su pored zamjenika gradonačelnika Mirka Ćurića, prisustvovali i Radenko Drašković, načelnik Odjeljenja za privredu , Željka Ružić iz Odjeljenja za prostorno planiranje, te direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić.

 

Izvor: Grad Trebinje