Mikrokreditno društvo „Mikrofin“početak nove školske godine obilježilo je donacijom muzičkih instrumenata Osnovnoj školi „Njegoš“ u Berkovićima, koja slavi vrijedan jubilej, 125 godina postojanja.

Nakon predhodnih donacija školama, vrtićima, bolnicama „Mikrofin“ i dalje nastavlja svoju brigu i posvećenost potrebama učenika.

Bubnjeve, klavijature i ostalu prateću opremu ispred „Mikrofina“, danas je uručila Spomenka Tamindžija, šef filijale Trebinje, istakavši da su se u ovoj kompaniji sa zadovoljstvom odazvali pozivu OŠ „Njegoš“ za donaciju instrumenata školskom orkestru na koji je ova škola izuzetno ponosna i koji postižu zavidne rezultate.

„Mikrofin“ kao društveno odgovorna firma ulaže u svoju zajednicu. Mi konstantno imamo razne donacije, a uvijek su nam  najbitnije potrebe djece. Ovog puta izašli smo u susret učenicima osnovne škole u Berkovićima.

Ovo nije prvi put da smo inicirali ovakvu akciju, jer Mikrofin ima dugu tradiciju kada se radi o dječijim bolnicama, porodilištima, vrtićima i školama.

Novu školsku godinu počinjemo donacijama brojnim obrazovnim ustanovama. Predhodnih godina smo bili donatori u Trebinju, Bileći, Nevesinju i Gacku…

Osnovna škola „Njegoš“ radi u oskudim uslovima, ali zalaganjem direktora i nastavnog kadra, učenici ove škole uzeli su učešće na mnogim kulturnim manifestacijama u Hercegovini.

Muzička oprema najviše je obradovala učenike, a i profesora muzičke kulture Milivoja Skoča, koji je sa svojim učenicima  za ovu priliku priredio prikladan muzički program donatorima.

Muzička sekcija se može pohvaliti raznim gostovanjima i nastupima. Nažalost, ono što nam je nedostajalo je ova oprema za koju je „Mikrofin“ imao sluha i bio naš donator. Bilo bi lijepo da svi krenu njihovim primjerom – rekao je Skočo.

U „Mikrofinu“ ističu da svako dijete da što duže bude bezbrižno i razigrano, da raste u stimulativnom okruženju, pa se tako ova kompanija trudi da svoje vrijeme, novac i energiju usmjeri kvalitetnom sadržaju koji se nudi učenicima, poklanjajući vrijedne knjige, didaktički sredstva i druge sadržaje.

Izvor: Radio Nevesinje