БХ делегација на челу са предсједавајућим Савјета министара Денисом Звиздићем дочекана је јуче у Београду уз највише почасти, а пут од аеродрома до центра Београда украшен је заставама Србије и Босне и Херцеговине, пишу бројни медији у региону.

Иначе, јуче је у Београду конкретно договорено да ће у наредних 30 дана бити договорена траса брзе цесте аутопута Сарајево – Београд, или преко Тузле и Бијељине, или преко Горажда и Вишеграда, те исто тако жељезничке пруге Сарајево – Београд, а српски премијер је у контексту изградње путева поменуо и могућност да се Требиње и Београд повежу путем којим би се стизало за (невјероватних) три и по сата вожње.

Премијер Вучић и Влада Србије подржали су приједлог да се у Сарајеву оснује Регионални центар за мобилност и вјештине, што је заправо балкански ЕРАСМУС+ за студенте, професоре и државне службенике.

Договорена је и подршка организацији туристичког форума у Београду 26. јануара, као и заједнички наступ на сајму туризма у Саудијској Арабији и Дубаију.

Осим овога договорено је и јачање трилатерале БиХ – Србија – Турска плус Хрватска.

 

ХП / Aгенције / klix.ba