Jasna, Bobana i Zorana, Davor i – košarkaši!

Hiljade ljudi okupilo se ove večeri u Beogradu, ispred Gradske skupštine, da sjajnim srpskim sportistima – svetskim prvacima i viceprvacima pokaže koliko im je bilo stalo i koliko su svi sve to proživljavali sa njima.

Slika – za pamćenje!

Emocije sa obe strane.

„Pre svega hvala vama, ovo je sportsko srce Srbije. Ovaj balkon je izmišljen 1995. godine, tu su bile moje kolege i saigrači, a sada su tu ovi predivni momci. Mi smo došli da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da odradimo ovo i zbog čega smo pre dva meseca počeli da radimo, da bismo osvojili medalju“, rekao je selektor, a kada je masa počela da skandira „Sale, j..i Amere“, on je samo uzvratio „da ne dužimo“ i počeo da uzvikuje „Srbija“.

Deja-vu efekat i ovog puta, samo Sale Nacionale u ulozi selektora. On je doživeo najveće ovacije kada je voditelj programa pročitao njegovo ime, mada je bila „mrtva trka“ sa prvim zvezdama našeg tima Milošem Teodosićem, Bogdanom Bogdanovićem, Nenadom Krstićem, Nemanjom Bjelicom, Nikolom Kalinićem i ostalima.

Najveća frekvencija ženskih glasova čula se kada je na balkon izašao debitant Stefan Jović.

Atmosferu su zagrejali momci iz grupe THCF koji su, pre izlaska strelkinja Jasne Šekarić, Bobane Veličković i Zorane Arunović, kao i rvača Davora Štefaneka, izveli veoma popularnu himnu košarkaša: „Igraj i pobedi“.

„Ponosan sam što sam prvi rvač koji se pojavio ovde. Ovo je ostvarenje samo jednog od moja dva sna, postao sam prvak sveta. Sledeći san je da postanem olimpijski šampion. Nadam se da se vidimo ovde i posle Rija 2016. godine“, rekao je Štefanek.

„Naš sport nije toliko popularan da možemo da doživimo ovakve trenutke, tako da sam mnogo uzbuđena. Hvala i vama i košarkašima na svemu što su postigli“, rekla je Šekarić, koja će ući u anale svetskog sporta tako što će čak osmi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

„Amerikanci ne mogu da promaše trojku, ali oni nemaju ove ljude ovde i ja sam neizmerno ponosan zbog toga“, rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, koji nije zaboravio ni prethodnog selektora Dušana Ivkovića, kojem se uživo u programu RTS zahvalio na bazi koju je nadogradio Aleksandar Đorđević.

„Daj koš Simone, Simone…“, skandirali su navijači kada je izašao Marko Simonović, „Kalina, Kalina, Kalina!“, orilo se kada se pojavio Nikola Kalinić, skandiralo se i Rašku Katiću, Vladimiru Štimcu, a ludilo je nastupilo kada se na sceni pojavio Miroslav Raduljica.

On je samo najavio kvartet koji je navijače doveo do „ludila“: Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Nenad Krstić i Miloš Teodosić, kojem su navijači skandirali:

„MVP! MVP! MVP!“

 

Izvor: Mondo