Дух Скадарлије коју је свим срцем волео боем Тома Здравковић оживео је у „Комбанк арени”. Бина је била украшена старим фотографијама чувене престоничке четврти, а за столовима застртим црвено-белим столњацима тик покрај сцене седеле су мераклије – поштоваоци Томиних песама, док су трибине у највећој престоничкој дворани биле дупке пуне публике свих генерација.

Под куполама „Арене”, у организацији „Мелос естраде” приређен је „Концерт сећања на Тому Здравковића” поводом обележавања две и по деценије од његове смрти. Програм који су водили Вања Булић и Даница Максимовић почео је стиховима Здравковићеве песме „Пустите ме ноћас да умрем за њом”, а певао их је Зоран Калезић. Атмосферу је загрејала група „Легенде” чувеном „Цигани, тихо, тихо свирајте”.

На сцени су се смењивали многобројни певачи, њих тридесетак, међу којима су били Лепа Лукић, Мерима Његомир, Аца Лукас, Драган Којић Кеба, Саша Матић, Халид Бешлић, Томин брат Новица Здравковић… Њих је пратио оркестaр Александра Софронијевића. Они су изводили највеће хитове легендарног Томе Здравковића, који је углавном био и творац својих песама за које је говорио да су аутобиографске јер је своје љубавне приче претакао у стихове.

Спектаклу су присуствовали супруга и син Томе Здравковића, који су за ову прилику допутовали из Канаде.

 

Извор: Политика