Филм „Изван граница реланости“, редитеља Александра Богуславског и Франческа Ћинквеманија, је авантуристичка прича са елементима мистике, романсе и трилера, у коме главне улоге тумаче Милош Биковић и Антонио Бандерас.

– Глумачка екипа је једна од јачих страна филма – наводи редитељ Богуславски.

– Сви глумци и глумице су одрадили сјајан посао, и свако од њих се савршено уклапио у лик који тумачи – додаје он.

Радња филма је смјештена у савремену Москву. Талентовани коцкар Мајкл (Милош Биковић) окупља групу људи са хипнотичким, телекинетичким и телепатским моћима како би освојио велику своту новца у казину. Међутим, он наилази на много снажнијег мистичног ривала, и доводи и себе, и свој тим у опасност. Да би спасао своје пријатеље мораће да пређе све границе.

– Мајкл није добар момак. Напротив, он искоришћава људе да би остварио своје циљеве. Узбуђење које доживљава приликом коцкања је његова дрога, његова тамна страна. Међутим, како се прича развија, тако се и лик мијења. Он покушава да схвати самог себе и да превазиђе своју тамну страну. Мој задатак, као глумца, је био да прикажем ту његову прекретницу са психолошке тачке гледишта – објашњава Биковић.

Антонио Бандерас се нашао у улози Гордона, старијег коцкара који је много искуснији од Мајкла. Гордон прати сваки покрет Мајкла и његовог тима, и чини се да је он тај који одлучује да ли ће њихов план бити успјешан или ће пропасти.

Како Бандерас наводи, њега је веома привукла ова улога, прича, и свијет који је креиран у филму – нестварна сценографија је дочарала читав један аспект људске подсвијести са свим њеним карактеристикама и правилима.

– Навијам за овај пројекат. На њему је радио тим младих људи, који су пуни духа и ентузијазма. Заиста ме је инспирисала њихова позитивност – истиче Биковић.

Извор: РТРС