Da je na Balkanu sve moguće poznato je odavno. Takođe, svima je jasno kakva je država Bosna i Hercegovina i koliko nesvakidašnjih stvari krije njena svakodnevnica, posebno ona politička.

 

Potvrda izrečenih tvrdnji je i jučerašnje glasanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH je juče glasao u Osnovnoj školi „Petar Bakula“ u Mostaru. „Tri zastupnika iz dijaspore u Saboru Hrvatske ne motivišu glasače da izlaze. Bez obzira na to učinićemo sve da i ta tri mjesta pripadnu HDZ-u. Ubijeđen sam da će to biti dovoljno da dođe do uspostavljanja nove parlamentarne većine u Hrvatskoj“, rekao je Čović a prenose agencije.

Svakako da je neotuđivo pravo Srba i Hrvata u BiH na dvojno državljanstvo sa matičnim državama, a u skladu sa tim i izražavanje slobodne volje na izborima u Srbiji i Hrvatskoj. Ipak, čin glasanja prvog čovjeka jedne države na izborima u drugoj je svakako kuriozitet u svijetu koji govori koliko je kompleksna balkanska politička i međudržavna realnost.

 

HP/Agencije