Svjetska štafeta bajkerica 2019 (Women Riders World Relay 2019) stiže u Bosnu i Hercegovinu.

U ruke bh. bajkerica biće predata štafeta u koju su se već upisale sve bajkerice koje su je čuvale na putu od Škotske, preko Irske, Velsa, Engleske, Francuske, Španije, Portugala, Andore, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Vožnjom kroz BiH, koja će trajati dva dana, tokom ove subote i nedjelje, bajkerice će posjetiti Stari most u Mostaru, Memorijalni kompleks u Jablanici posvećen Bitki na Neretvi, olimpijske skakaonice na Igmanu, Baščaršiju, Vječnu vatru, bob stazu na Trebeviću, Memorijalni kompleks Tjentište, Bilećko jezero, Stari grad u Trebinju i mnoge druge znamenitosti, kojima će  globalnoj moto kulturi predstaviti Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju vožnje kroz Bosnu i Hercegovinu, bh. bajkerice će predate štafetu bajkericama u Crnoj Gori.

Broj registrovanih učesnica se popeo na gotovo 16.000 i još će rasti, imajući u vidu da štafeta putuje tek nešto više od mjesec dana, a treba da obiđe svijet do januara 2020. godine, kada će se vratiti u Veliku Britaniju.

Cilj ove štafete, koja je prvi globalni ženski moto događaj ove vrste, je osnaživanje bajkerskog sestrinstva u promociji hrabrosti, avanture, jedinstva i strasti prema motorima. Ovim događajem se nastoji podići svijest o brojnosti žena u moto svijetu, koje su često zanemarene na globalnom moto tržištu.

Takođe, sve vožnje, uključujući i prolazak štafete kroz Bosnu i Hercegovinu, možete pratiti na službenoj WRWR 2019 FB stranici, ali i na drugim društvenim mrežema.

Izvor: Lola magazin