Povodom rođenja stote bebe danas je u Trebinju u Udruženju sa problemom steriliteta „Bebe“ organizovana konferencija za medije.

Predsjednica Udruženja „Bebe“ Snežana Misita kaže da se Dejana Matović, članica ovog udruženja porodila u Nevesinju i da je na svijet donijela dječaka Vujadina teškog 3,650 kg i dugog 54 cm.

Snežana je naglasila da je udruženju podjednako važna svaka beba, ali je kaže stota beba povod da se skrene pažnja na ovaj veliki uspjeh, koji je važan kako  za Hercegovinu tako i cijelu Republiku Srpsku.

„Rođenih stotinu beba je rezultat na koji smo izuzetno ponosni, ali nam je on svakako i motivacija da budemo još bolji, da radimo još više, te da sa našim sadašnjim i budućim mamama i tatama nastavimo da gradimo veliku i veselu porodicu“ , rekla je Snežana.

Srećna majka Dejana kaže da su ona i njen suprug roditelji postali nakon pet godina braka i poslije drugog pokušaja vantjelesne oplodnje.

„Osjećaj je predivan, mi smo jako sretni, nakon pet godina braka uspjeli smo da dobijemo bebu, sada ćemo da uživamo u svemu onome što nam slijedi. Želim da se zahvalim doktorima, medicinskim setrama u Nevesinju, a posebno Snežani Misiti i udruženju „Bebe“ koji su od prvog dana bili uz nas i pomogli nam da dobijemo bebicu“  rekla je majka Dejana i dodala „dolaskom na svijet djeteta zaborave se sve prepreke i borba za potomstvo koja nije bila nimalo laka“.

Konferenciji za medije povodom ovog veselog događaja danas su prisustvovali i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i poslanik u NSRS Valerija Lakić.

Ćurić je povodom ovog događaja rekao da će udruženje „Bebe“ imati podršku Gradske uprave i u narednom periodu i dodao da će svih stotinu beba dobiti dodatno po 100 KM kao poklon Gradske uprave Trebinje.

Valerija Lakić poslanik u Narodnoj skupštini RS iskoristila je priliku da još jednom pozove sve bračne parove sa područja Hercegovine da se ukoliko imaju problema sa sterilitetom jave Udruženju „Bebe“.

Udruženje broji 197 porodica iz Hercegovine, a nekoliko dana poslije stote bebe majka iz Nevesinja je rodila blizance, pa Udruženje sada ima 102 prinove.

Udruženje ”Bebe” osnovano je 2010. godine.

Izjavu majke Dejane poslušajte na linku ispod:

 

 

HP, jun 2019.