Tema današnje Padrino ankete“ bila je Šta mislite o Zakonu o igrama na sreću koji je Narodna skupština RS usvojila prije neki dan i Kako komentarišete činjenicu da su neke kladionice najavile zatvaranje svojih poslovnica u RS? 

Novi Zakon o igrama na sreću koji je usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske i daje veća ovlašćenja Lutriji RS, donosi povećanje poreza koji priređivači igara na sreću uplaćuju u budžet RS-a i veću kontrolu uplata i isplata u internet klađenju. Uvodi se i međunarodni standard u cilju zaštite igrača.

Jedna strana Zakona  predviđa više novina, kao što su porezi na dobitke veće od 100 KM, izmjene u visini naknada, finansiranje psiholoških savjetovališta, povećana visina jednokratnih naknada za licence.

Druga strana vezana je upravo za kladionice, odnosno u kakvoj su sada situaciji kladionice? Neke su odmah najavile zatvaranja svojih poslovnica u RS, što znači i otpuštanje velikog broja radnika.

Pitali smo građane Trebinja šta misle o novom Zakonu o igrama na sreću i kako gledaju na optuštanje velikog broja radnika upravo zbog ove odluke NSRS.

Odgovore Trebinjaca poslušajte na linku ispod

 

Odgovore na anketu slali ste naš vajber broj 066 183 555, izdvojili smo neke od odgovora.

Jedna od naših slušateljki kaže: „Radim u kladionici 8 godina, voljela bih da radim u pozorištu ali tu instituciju nemamo. Nemamo ni mnogo drugih ustanova, neko je napravio sistem u kome su kladionice na svakom koraku. Ja i moja porodica moramo življeti od nečega, nažalost sve su prilike da ću opet ostati bez posla. Šta više reći...“

Naš slušalac kaže: „Loše je u svemu to što će ljudi ostati bez posla, a kladioničarima treba udariti porez“.

„Tužno je da su kladionice na svakom koraku u Trebinju,koje su jedan od najvećih poroka današnjice, ali ipak treba misliti i na ljude koji žive od tog posla“, poručuju slušaoci iz Bileće.

Vrijeme pred nama će pokazati ko je u ovom slučaju bio u pravu priređivači igara na sreću ili Vlada RS.

HP, mart 2019.