Turistička organizacija Grada Trebinja  predstavlja turističku ponudu Trebinja u okviru „37th International Tourist Fair „Holiday & SPA Expo“ u Sofiji, glavnom gradu Bugarske.

Trebinjska turistička organizacija jedina je lokalna turistička organizacija iz RS koja je uzela aktivno učešće na sajmu, a uz Turističku organizaciju Republike SRepublic of Srpska – Visit for moreisit for more u okviru čijeg promotivnog štanda se nastup i ovaj put realizuje jedini su predstavnici turističke privrede BiH, rekao za Padrino radio direktor Turističke organizacije Marko Radić.

„Danas na našem štandu smo imali posjete ambasadora Srbije, Čilea posjetila nas je i ministrica turizma Bugarske. Zaista visoki zvaničnici su posjetili štand Turističke organizacije Republike Srpske, sa tim bismo trebali da budemo posebno zadovoljni. Bilo je i posjeta tur operatera, koji rade područje Balkana, odnosno područje bivše Jugoslavije tako da možemo očekivati neke konkretne poteze u narednom periodu“, objasnio je naš sagovornik.

Radić je dodao da sajam traje još naredna dva dana, te da očekuju još veću posjećenost.

Cijelu izjavu Radića poslušajte u linku ispod.

Ovim predstavljanjem nastavljena je serija nastupa na inostranim turističkim sajmovima koje realizujemo uz svesrdnu pomoć TORS-a, a Bugarska je odabrana iz razloga što predstavlja jedno od najznačajnijih turističkih tržišta Balkana sa preko 7,5 miliona državljana, te dobre turističke reputacije, ali i zbog toga što turisti iz ove zemlje imaju dugu tradiciju obilazaka bivših jugoslovenskih republika.

 

HP, februar 2020.