Po ciči zimi, blatu ili prašini u gatačkom rudniku nema stajanja. Zato se u nedjelju na Svetu Varvaru, zaštitnicu rudara, više puta čulo „jedemo hljeb sa 7 kora“.

Zahvalnice i nagrade otišle su u ruke onih najvrednijih. Među njima su Mihailo i Slavenko. Kažu da je u rudniku najbitnija sloga.

“Nagrada je simbolika, nagrada jednom čovjeku ne može nikada da pripadne kao nagrada. Ovo je nagrada za naš tim jer mi sve što radimo radimo u timu i radimo kao porodica”, kaže Mihailo Lažetić, rudar.

rudnik gacko (3)

“Borimo se da što veću proizvodnju napravimo da što više radimo. Plaćeni možemo biti još više”, navodi Slavenko Adžić, rudar.

Više para generalni direktor ne obećava ali zna da su rudari stub oslonac gatačkog giganta, da od njih sve zavisi i da im nije lako. Boško Kozomara obećava bolje uslove, novu mehanizaciju i toplija radna odijela. Od oko 800 rudara petnestak se posebno istaklo ove godine.

rudnik gacko (2)

“U rudniku je sve vidljivo lako se iskažu oni najbolji jer oni postižu najbolje rezultate, uvijek su spremni na akciju. Oni doprinose tome da rudnik ne stane da ne stanu mašine da mehanizacija kontinuirano radi”, izjavio je Boško Kozomora, generalni direktor.

Sveta Varvara zaštitnica i slava rudara osim podjelom priznanja u Gacku je obilježena i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim radnicima ovoga preduzeću. Gatačim rudarima samo je malo bolja marenda današnji dan razlikovala od svih ostalih. Posla im nije falilo.

 

Izvor: atvbl.com