Sinoć je u prijatnom ambijentu kafe – restorana „Hedonija“ za sve Hercegovce održano veče sa Andrijom Terzićem, književnikom iz Užica, čije statuse i citate rado dijele korisnici društvenih mreža.

Njegov književni prvenac, roman, “Preko puta – istina”, koji objavljuje 2014. godine trasirao je put Terzićevom talentu. Štampan je u preko dvadeset hiljada primjeraka, promovisan u više od četrdeset gradova širom Srbije, regiona, u Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, kao i u Kini. Izlazak romana propraćen je sa velikim interesovanjem, a Terzić za kratko vrijeme postaje jedan od najcitiranijih autora na internetu, sa preko trista hiljada pratilaca.

Drugi roman “Plivač” najavljen kao bestseler, objavljen 12. juna. 2016. godine dokazao je Terzićevu etabliranost među čitaocima. Prvi tiraž od pet hiljada primjeraka je rasprodat u rekordnom roku, pa i ne čudi činjenica da se u Trebinju sinoć okupio značajan broj zaljubljenika u Terzićevo umjetičko stvaralaštvo.

Andrija nije krio oduševljenje Trebinjem. Obišao je Stari grad, Crkvinu, Muzej Hercegovine, a svoje utiske podijelio sa pratiocima na društvenim mrežama.

„Prvi utisci su da Trebinje sliči Užicu, po naglasku pogotovo, moja baka je govorila ijekavicu. Ovdje se, moram priznati, osjećam kao kod kuće, Hercegovci su odlični domaćini“ – rekao je Andrija za portal Hercegovina Promo.

Glumio je u seriji „Ubice moga oca“, filmu „Zaspanka za vojnike“, a trenutno piše scenario po priči „Sivi anđeo“ iz romana „Preko puta istina“. Inspiraciju za pisanje pronašao je u Trebinju, gdje je ovih dana napisao par stranica.

Terzić je okupljenima u „Hedoniji“ čitao odlomke iz svojih romana, a ono što mu je zapalo za oko svakako je činjenica da su se u publici pretežno nalazile pripadnice ljepšeg pola.

Direktor Turističke organizacije Grada Trebinja Marko Radić istakao je svoje zadovoljstvo povodom gostovanja i promocije Andrije Terzića u gradu na Trebišnjici i najavio da će u narednom periodu u Trebinje dolaziti ljudi čiji se glas daleko čuje.

 

HP, maj 2018.