Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović trijumfom nad Karolinom Vozijacki 6:2, 7:6 (7-2) osvojila je WTA turnir u Tokiju.

Nakon Oklenda, Montereja i Birmingema, na red je stigao i trofej u Tokiju, a prije Voznijacki, redom su bez izgubljenog seta padale Azarenka, Safarova, Kerber. Ivanovićeva je odlično počela meč, odmah napravila brejk i povela sa 2:0. Dankinja ubrzo uzvraća i izjednačuje na 2:2, a onda kreće Anina serija od četiri osvojena gema, gdje je i vezala 14 uzastopnih poena za vođstvo u setovima. U naredna dva gema vidjeli smo kvalitetan tenis na obje strane, i Ana i Karolina propustile su po brejk šansu, a Dankinja je vodila 2:1. Ipak već u narednom gemu Voznijacki je iskoristila brejk priliku i povela sa 3:1, da bi se Ana vratila i uspjela stići tu prednost (4:4). Uslijedio je miran period meča, gdje su obje čuvale svoje servise, a u taj-brejku, Srpkinja je odlično igrala i sa 7:2, osvojila drugi set,meč i titulu. Ani je u Tokiju osvojila svoj 15 WTA trofej, a pored toga će joj pripasti 470 bodova i 196.670 dolara, dok je Voznijacki bogatija za 105 hiljada dolara i 305 bodova.

U trci za plasman na završni turnir u Singapuru Ivanovićeva sada ima 4120 bodova i na petoj je poziciji, a Dankinja će biti deveta sa 3796 bodova. Ipak, obe će se pomjeriti za još po mjesto naviše jer je Na Li riješila da se povuče iz tenisa.

 

Izvor: sportbal.net