Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je vozače da niska temperatura sprečava djelovanje posipnog materijala na kolovozu, te da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Regionalni put Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine još je neprohodan, a snijega na kolovozu ima na putevima na području Doboja, Broda i Posavine, kao i preko planinskih prevoja.

Na području Federacije ugaženog snijega na kolovozu jutros ima u centralnim i sjevernim krajevima, posebno na putnim pravcima Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar.

Vozačima se savjetuje oprez zbog poledice koje ima na putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja, kao i na prilazima tunelima i mostovima.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnom i klizavom kolovozu.

Na dionicama na kojima su u toku radovi, saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom čije je poštovanje obavezno.

Petlja „Mahovljani“ zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju „Aleksandrovac“.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu „9. januar“ Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i Ukrina-Vijaka u Vijačanima.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse „Drinatrans“ iz Zvornika.

Granični prelaz Deleuša, na putnom pravcu od Bileće do Nikšića u Crnoj Gori zatvoren je za teretna vozila.

S obzirom na to da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Hum.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Izvor: Srna, Foto: google.com