Данас је у Мостару у Хотелу Бристол, у организацији Спортског ауто мото савеза БиХ (САМС БиХ), одржана церемонија свечаног проглашења првака и побједника у свим дисциплинама ауто спорта у БиХ, којој је присуствовао велики број освајача ових признања али и представника спортских клубова, организатора такмичења и функционера САМС БиХ.


Након успјешно окончане такмичарске сезоне 2016, признања су додјељена у чак седам дисциплина овог спорта, и то за шампионате на кружним и брдским стазама, у ауто релију, у оцјенским вожњама спретности (ОВС), ауто-слалому и тркама убрзања на 402 метра.
Међу бројним награђеним такмичарима и клубовима, Ауто-мото картинг клуб (АМКК) „Леотар“ из Требиња остварио је запажене резултате.


У дисциплини А-09 ауто слалом АМКК Леотар је у генералном пласману заузео треће мјесто. Такмичари који су наступали за клуб и својим резултатима допринијели успјеху су: Максим Милинић, Игор Јанковиц, Драго Пикула, Радивоје Орбовић, Предраг Вучинић, Бојан Атељевић, Игор Курајица, Мико Атељевић-Черги, Стефан Милинић, као и гости из Црне Горе: Никола Бијеловић, Никола Радоњић и Игор Љубичић.

Појединачно Драго Пикула освојио је друго мјесто у генералном пласману возача, док је у својој класи био трећи, Игор Јанковић заузео је прво мјесто у својој класи, док је у групи серија заузео треће мјесто.

Предраг Вучинић је у истој класи заузео друго мјесто, док је Никола Бијеловић заузео треће мјесто у својој класи спорт.

Генерални спонзори АМКК „Леотар“ су Триал и Тара д.о.о. из Требиња.

 

ХП, јануар 2017.