Док су очи већег дијела региона, али и европских и свјетских познавалаца филма, биле упрте на српску премијеру филма „На млијечном путу“ многима је промакао детаљ да се међу глумачком екипом која се поклонила препуном Сава центру нашао и Требињац Александар Сарић. И то као први до славне диве Монике Белучи, са којом се држећи за руке поклонио публици која је двадесет минута аплаудирала филму и његовим творцима.

Александар Сарић прије неколико година није могао ни слутити да би му живот могао донијети овакву причу. Док су се бројни Требињци радо пријављивали за статисте у филму „На млијечном путу“, који је већим дијелом снимљен у Требињу и околини, популарни Сара је имао другог посла.

Запазили су га сарадници Емира Кустурице, који су га позвали да се прикључи екипи филма. На прву, није био одушевљен идејом, али је накнадно пристао. Његова специфична и доминатна појава, ведар и прије свега изворни херцеговачки дух није оставио равнодушним ни славног режисера и натјерао је чак екипу филма да дјелимично измјени сценарио. Популарни Сара добио је тако главну споредну улогу у филму у коме су му сарадници била највећа имена регионалне глумачке сцене, али и свјетска дива Моника Белучи.

Фото: На млечном путу

„Прије свега сам бескрајно захвалан професору Емиру Кустурици који је најзаслужнији за ову моју нову животну причу. Ових дана уживам у премијерама у Србији и дружењу са филмским и другим јавним и културним радницима у Београду и Новом Саду, гдје сам гост нашег прослављеног режисера. У сриједу смо на премијери у Требињу, којој би требало да присуствује Емир Кустурица и Слобода Мићаловић“, рекао је за Херцеговина Промо Александар Сарић.

Фото: Приватна архива

Он је присуствовао београдској премијери којом је у Сава центру отворен 45. ФЕСТ, авећ синоћ је са екипом филма био на пројекцији у новосадској Cineplex Areni и дружењима која су услиједила послије пројекције.

С обзиром да је филм „На млијечном путу“ побрао овације и велику пажњу публике и критике гдје год је приказан, од фестивала у Венецији преко Москве, до Београда и Новог Сада, не треба да нас изненади ако Сарића ускоро будемо имали прилику да видимо и у неком новом филмском пројекту.

Погледајте видео са новосадске премијере на линку ОВДЈЕ

Novi Sad, premijera #NaMlecnomPutu

Posted by На млечном путу on Samstag, 25. Februar 2017

Херцеговина Промо / Радио Падрино, фебруар 2017.

Facebook komentari

komentar