Dok su oči većeg dijela regiona, ali i evropskih i svjetskih poznavalaca filma, bile uprte na srpsku premijeru filma „Na mliječnom putu“ mnogima je promakao detalj da se među glumačkom ekipom koja se poklonila prepunom Sava centru našao i Trebinjac Aleksandar Sarić. I to kao prvi do slavne dive Monike Beluči, sa kojom se držeći za ruke poklonio publici koja je dvadeset minuta aplaudirala filmu i njegovim tvorcima.

Aleksandar Sarić prije nekoliko godina nije mogao ni slutiti da bi mu život mogao donijeti ovakvu priču. Dok su se brojni Trebinjci rado prijavljivali za statiste u filmu „Na mliječnom putu“, koji je većim dijelom snimljen u Trebinju i okolini, popularni Sara je imao drugog posla.

Zapazili su ga saradnici Emira Kusturice, koji su ga pozvali da se priključi ekipi filma. Na prvu, nije bio oduševljen idejom, ali je naknadno pristao. Njegova specifična i dominatna pojava, vedar i prije svega izvorni hercegovački duh nije ostavio ravnodušnim ni slavnog režisera i natjerao je čak ekipu filma da djelimično izmjeni scenario. Popularni Sara dobio je tako glavnu sporednu ulogu u filmu u kome su mu saradnici bila najveća imena regionalne glumačke scene, ali i svjetska diva Monika Beluči.

Foto: Na mlečnom putu

„Prije svega sam beskrajno zahvalan profesoru Emiru Kusturici koji je najzaslužniji za ovu moju novu životnu priču. Ovih dana uživam u premijerama u Srbiji i druženju sa filmskim i drugim javnim i kulturnim radnicima u Beogradu i Novom Sadu, gdje sam gost našeg proslavljenog režisera. U srijedu smo na premijeri u Trebinju, kojoj bi trebalo da prisustvuje Emir Kusturica i Sloboda Mićalović“, rekao je za Hercegovina Promo Aleksandar Sarić.

Foto: Privatna arhiva

On je prisustvovao beogradskoj premijeri kojom je u Sava centru otvoren 45. FEST, aveć sinoć je sa ekipom filma bio na projekciji u novosadskoj Cineplex Areni i druženjima koja su uslijedila poslije projekcije.

S obzirom da je film „Na mliječnom putu“ pobrao ovacije i veliku pažnju publike i kritike gdje god je prikazan, od festivala u Veneciji preko Moskve, do Beograda i Novog Sada, ne treba da nas iznenadi ako Sarića uskoro budemo imali priliku da vidimo i u nekom novom filmskom projektu.

Pogledajte video sa novosadske premijere na linku OVDJE

Novi Sad, premijera #NaMlecnomPutu

Posted by Na mlečnom putu on Samstag, 25. Februar 2017

Hercegovina Promo / Radio Padrino, februar 2017.

Facebook komentari

komentar