Moguće je uštediti mnogo novca ukoliko kartu za planirani avionski let rezervišete na vrijeme. To podrazumijeva da se mjesto na letu mora rezervisati tačno određenog dana u nedjelji, u određeno vrijeme, ali i mnogo unapred.

Tako, na primjer, možda na odmor ne biste ni pomislili u utorak, pošto je radna nedjelja na samom početku.

Međutim, upravo rezrevisanjem karte u utorak možete proći 11 odsto jeftinije u odnosu na najskuplji dan za bukiranje – nedjelju, piše britanski Ekspress.

Stara poslovica „Ko rano rani, dve sreće grabi“, ne važi kada je rezervisanje avionskih karata u pitanju. Ukoliko se rezervacija izvrši uveče, karte mogu biti i do 9 odsto jeftinije u odnosu na jutro.

I, kao što već dobro poznato, najveća ušteda ostvaruje se rezervisanjem karte unaprijed, budući da je njena kupovina na dan leta ubjedljivo najskuplja opcija.

Moguće je uštediti i do 34 odsto od ukupne cijene ukoliko se karta rezerviše 60 dana unapred, pokazuje istraživanje koje je sproveo sajt za kupovinu avio-karata Momondo.

U zavisnosi od kompanije ili akcije koja je u ponudi, popust koji putnik može da ostvari za raniju rezervaciju može biti i mnogo veći.

Izvor: 6yka.com