Umjesto brojnih posjetilaca grada, automobila iz susjednih gradova i turističkih autobusa, ovu ljetnu sezonu u najjužnijem gradu Srpske najavile su povećane cijene parkinga, u skladu sa ranije donesenim odlukama o tarifiranju koje su bile na snazi i prošle godine.

Tarifa parkinga promijenja je 15. maja, kao što se radilo i prethodnih godina, te sada cijena jednog sata u prvoj zoni iznosi 3 KM, dok je iznos ove usluge u drugoj zoni grada 1,5 KM, rekao je direktor preduzeća „Parking servis“ Milorad Budimčić.

Jeftinije možete proći ukoliko vozilo ostavite na parkigu u bivšoj kasarni „Vojvoda Luka Vukalović“, gdje cijena jednog sata iznosi pola konvertibilne marke.

Kako je naveo Budimčić „Parking servis“ je radio svo vrijeme tokom epidemije, s tim da je dio radnika stavljen na raspolaganje Kriznom štabu.

„Jedan dio radnika obezbjeđivao je trebinjsku bolnicu, posao 90 odsto zaposlenih u našoj administraciji preusmjerili smo na kontrolisanje objekata, kao i osoba u samoizolaciji“, istakao je Budimčić.

Napomenuo je kako je dio radnika obavljao svoje poslove koordinacije na terenu, gdje nisu sankcionisali već samo vršili naplatu.

Građani Trebinja imaju svoje viđenje činjenice da u periodu pandemije korona virusa, koja je sve su prilike na izmaku, dolazi do poskupljenja usluga parkiranja.

„Preduzetnik sam i svoje poslovne aktivnosti obavljam u strogom centru grada. Loša je poruka da sam mjesečnu pretplatu za parking morala da platim po novim cijenama, jer kod većine nas posao nije ni na nivou od mjeseca marta, a sezona i povećan promet naših usluga je još misaona imenica“, izjavila je za naš portal Trebinjka Dragana, koja je privatni preduzetnik.

Cijene parkinga su i prethodnih godina bile predmet brojnih komentara i analiza u Trebinju, a naknada za parkiranje u prvoj gradskoj zoni je jedna od najviših u Republici Srpskoj.

 

HP, maj 2020.