Захтјевни шефови који од својих запослених очекују да електронску пошту провјеравају ван радног времена и ван канцеларије заправо узрокују исцрпљеност и уништавају породични живот човјека, показало је ново истраживање.

Све већи број запослених људи жали се на такозвани ‘burnout синдром’, тј. синдром професионалног сагоријевања који настаје као одговор на hронични стрес у послу те на чињеницу да нису способни дистанцирати се од стреса из уреда ни након краја радног времена.

Умјесто да се искључе, присиљени су остати на опрезу што узрокује стрес, кажу научници. Умјесто да се опуштају кад оду са посла, људи осјећају потребу још сатима пратити посао иако су службено завршили с тим.

Истраживање у које су били укључени знанственици с Вирџинија Тека и Универзитета Колорадо анализирало је податке прикупљене од 297 одраслих особа. Открили су да читање емаилова изван радног времена нарушава пословно-обитељску равнотежу која је нужна за људску добробит и здравље.

У студији се такођер тврди да је то прво истраживање које је покушало идентифицирати очекивања везана уз емаилове са стресом, пише Дејли мејл.

Читање имејлова ван радног времена узрокује разину стреса која се може успоредити с високим радним оптерећењем, свађом на послу или временским притиском.

Претходне су студије показале да се запосленици морају и ментално и физички одвојити од посла да би се опоравили и били спремни поновно функционисати сљедећи дан.

Данашња доступност е-мејлова 24 сата дневно те технологије осмишљене за помоћ запосленим особама чине заправо више штете него користи, сугерише се у студији.

Такозвани ‘стрес очекивања’ доводи до тога да се људи не могу одвојити од посла те да се осјећају посве исцрпљено неовисно о томе колико су времена након посла прегледавали емаилове. Открили су да та очекивања не морају бити експлицитно изречена нити дио организацијеске политике у фирми, него једноставно као ‘норма’ или нешто што охрабрује управљачке структуре.

 

Извор: Јутарњи лист