Poslije uspješno započete priče prošle godine i turnira koji je održan sredinom avgusta “3×3 Trebinje” nastavlja sa pripremama za ovogodišnji turnir, koji će biti organizovan u partnerstvu sa HP media group.

Od 3. do 5. avgusta u Trebinju će biti održan drugi po redu 3×3 basket turnir, koji će okupiti najbolje igrače ove sve popularnije igre sa prostora RS, BiH, kao i regiona.

Ovogodišnji turnir će imati i brojne dodatne sadržaje koji će učiniti da trebinjsko odmjeravanje snaga najboljih basketaša bude jedan od najbolje organizovanih turnira ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Organizatori ovog turnira su već u kontaktima oko dobijanja FIBA licence za Trebinje 3×3 turnir, što bi dodatno dalo na značaju razvoju basketa i sporta uopšte u najjužnijem gradu Srpske.

3×3 Trebinje i HP media group pružiće svim učesnicima, kao i publici koja će imati priliku da turnir gleda na jednoj od atraktivnih lokacija u gradu, priliku da uživa u vrhunskom sportskom nadmetanju i pratećem programu, a prošlogodišnji bogat nagradni fond će biti dodatno uvećan.

Popularnost ovog sporta u svijetu, a posebno u našem regionu, je sve veća. Zvanično je potvrđeno da je basket novi olimpijski sport od Olimpijade u Tokiju 2020. godine. Svjetski prvak u ovom sportu je Srbija, koja ima najbolje basketaše na planeti.

Prošlogodišnje svjetsko basket finale Srbije i SAD

 

Turnir u Trebinju je dio basket karavana koji se godinama unazad odigravaju u gradovima regiona. Prošlogodišnji osvajač trofeja je ekipa “TB” koja je osvojila pehar i nagradu od 2.000 KM, dok je drugo mjesto osvojila ekipa sa Pala “Istočni klan” kojoj je pripala nagrada od 1.000 KM. U juniorskoj konkurenciji trijumfovala je ekipa “Čečenije” iz Bileće, dok je najbolji trojkaš bio Vladimir Nikolić.

HP, mart 2018.