Roditelji 30-godišnjeg muškarca tužili su sina kako bi se napokon odlučio preseliti, a sud ga je izbacio iz njihove kuće.

Sudski dokumenti pokazuju kako Michael Rotondo ne plaća stanarinu niti pomaže s kućnim poslovima te je ignorisao ponudu roditelja da mu plate preseljenje, piše BBC.

Christina i Mark Rotondo kažu kako njihov sin i nakon pet pisama u kojem su ga obavjestili da se mora iseliti to odbio napraviti. On tvrdi kako ga nisu „obavijestili na vrijeme“. Sudija Vrhovnog suda okruga Onondaga u američkoj saveznoj državi New York nakon 30 minuta pokušavanja uvjeravanja Michaela da se preseli sam, naredio je da bude izbačen.

Par nije znao kako drugačije svog odraslog sina natjerati da iseli iz njihove kuće. Kad je Michael ignorisao njihova upozorenja, njegovi roditelji, uz pomoć svog advokata, napravili su odgovarajuću obavijest o iseljenju.

Izbačeni ste. Pravni postupak biće pokrenut ako ne odete do 15. marta 2018.„, pisalo je.

Par je zatim ponudio sinu 1.100 dolara da se iseli, uz oštar komentar: „Ima puno poslova čak i za ljude s jadnom radnom istorijom poput tebe. Zaposli se – moraš raditi“, poručili su mu.

Ipak 30. marta bilo je jasno kako sin nema namjeru izaći iz kuće. U aprilu, gospodin i gospođa Rotondo otišli su na gradski sud kako bi vidjeli mogu li izbaciti sina iz kuće. No tamo su im rekli da moraju na Vrhovni sud, s obzirom na to da im je Michael sin.

Izvor: radiosarajevo.ba