Lojalnost i pouzdanost su važne osobine koje mnogo znakova zodijaka stavlja u prvi plan. Ako vam je vjernost posebno važna u vezi, možda ćete poželjeti da potražite partnera čiji je znak zodijaka manje sklon varanju u vezi. Ličnost pojedinih znakova zodijaka veoma se razlikuje u odnosima, tako da astrologija može biti relevantan faktor.

Moguće je da se svaki odnos bori sa nevjernošću, ali određeni znakovi zodijaka imaju osobine koje ih mogu učiniti manje sklonima varanju od drugih. U astrologiji, ova prirodna tendencija zasniva se i na vašoj karti rođenja, i na svijetu oko vas.

“Svatko ima sposobnost da vara i laže”, kaže astrolog Lisa Stardust. “Varanje u astrologiji se zasniva na čitavom grafikonu i na pitanjima životne sredine. Međutim, to su znaci koji su najvjerovatnije skloni takvom ponašanju. Vodeni znaci vole da sve teče, pronalazeći utočište u naručju drugog, dok zemljani znaci preferiraju da razvijaju veze i ostanu na putu posvećenosti. “Ono što definiše varanje za vas i vašeg partnera može malo zamagliti linije, ali astrologija vam može dati neki vrijedan uvid”.

Bilo da ste godinama u vezi, skoro raskinuli vezu, ili se zabavljate, istražujući koji su znakovi zodijaka skloniji vjernosti, može biti korisna taktika za bolje razumijevanje vaših romantičnih partnera.

Evo tri znaka zodijaka koji najmanje varaju.

Bik

Bikovi vjeruju da su odnosi vrijedni truda. Zbog toga je manje vjerovatno da će varati.

“Bikovi ostaju predani svojim partnerima kroz dobro i loše, jer vole da rade na odnosima, samo odustaju kada se stvari ne popravljaju”, kaže Stardust. Partner u znaku Bika će vjerovatnije preporučiti savjetovanje, umjesto da ide ka varanju ili raskidu.

Djevica

Djevice vide varanje kao nelogičan odgovor na probleme u vezi. Dakle, manje je vjerovatno da će biti nevjerni u vezi.

“Logika i red upravljaju srcem Djevice”, kaže Stardust. “Oni nikada neće zalutati od ljubavi, osim ako se odnos ne završi.” Djevica ima veću vjerovatnoću da se pozabavi pitanjima odnosa, umjesto da traži utjehu u drugoj osobi.

Jarac

Posljednji znak zodijaka za koji je najmanje vjerovatno da će vas varati je Jarac. To je zbog njihove lojalnosti iznad svega.

“Jarčevi će raskinuti prije varanja, jer žive svoj život kao pošteni i predani”, kaže Stardust. “Oni nikada neće povrijediti svog partnera!” Iako oni još uvijek mogu razviti osjećaje prema nekom drugom, mnogo je vjerojatnije da će ih riješiti, umjesto da rizikuju da dodatno povrijede svog partnera.

Čak i ova tri znaka zodijaka mogu naravno varati, nema garancija, ali u poređenju sa ostatkom astrološkog grafikona, Bik, Djevica i Jarac su generalno vjerniji u odnosima od drugih.

Izvor:ultra.ba