Svi se trudimo da radimo na sebi, kako bismo bili bolji, obrazovaniji i jači. Jedini problem je što ne tražimo lakši način da bismo postigli zacrtani cilj. Srećom, postoje manje stresne metode koje vam mogu pomoći u realizaciji vaših želja.

Predložićemo vam prečice, nazvaćemo ih tako, koje će vam olakšati svakodnevni život i učiniti ga boljim i lakšim.

1. Da bi vam sveće gorele duže držite ih u frižideru par sati pre nego što upalite fitilj.

2. Ako brzo jedete, brže dobijate na kilaži. Naučnici su ustanovili da ljudi koji jedu polako imaju manje šanse da se suoče sa neželjenim brojem na vagi.

3. Banana je poznata kao „voćka sreće“. Pojedite jednu bananu dnevno jer će vam pomoći da podignete raspoloženje i da se otarasite negativne energije.

4. Šoljica kafe pre treninga ubrzaće metabolizam i proces gubljenja masnih naslaga.

5. Ako vas ujede komarac prislonite toplu kafenu kašičicu na mesto uboda kako bi se smirio svrab i crvenilo.

6. Popodnevna dremka je dobra za memoriju i u smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti. Za imuni sistem nije dobro spavanje duže od devet sati.

7. Lubenica je dobra za krvne sudove i ima sličan uticaj na telo kao vijagra – tako kažu naučnici.

8. Ukoliko želite nešto da zapamtite, što je veoma važno, stisnite pesnicu. Ovo pomalo suluda radnja će aktivirati mozak.

9. Pokušajte da radite svakodnevne stvari (pranje zuba) rukom koju inače ne upotrebljavate u datom procesu da bi ste pojačali moždanu aktivnost.

10. Ako ne znate kako da se ponašate u prisustvu nevaljale dece, zamislite da su mali pijani ljudi.

11. Glasno slušanje muzike će vas opustiti i učiniti srećnijim.

12. Ako niste sigurni šta neko misli o vama fokusirajte se na njihov govor tela. Prekrštene ruke i noge označavaju da je osoba u defanzivnom stanju ili da je skeptična.

Izvor:buka.com