Donosimo vam deset osobina koje muškarci najviše traže kod žena…

 

Svaki muškarac je različit te ga privlače i različite stvari kod žene. Štoviše, ono što on želi zavisi da li je u potrazi za djevojkom, suprugom ili nekim s kim bi izašao van u subotu veče. Imajući to u vidu, donosimo deset osobina koje muškarci najviše traže kod žena…

Samopouzdanje

Muškarci žele da su njihove žene samopouzdane; neko ko bez straha ulazi u prostoriju punu ljudi i pravi kontakt očima je vrlo atraktivna osoba. Sa ženama koje su samopouzdane oko svog izgleda i sposobnosti lakše se družiti nego sa onima kojima je potrebna stalna afirmacija. Lijepo je i kada se žena može osloniti na muškarca i tražiti podršku s vremena na vrijeme, međutim, ako to stalno radite, muškarci će smatrati da ste pomalo dosadni i zavisni.

Dobar smisao za humor

Nitko ne voli biti stalno s nekim ko je naporan i uvijek ozbiljan. Muškarci žele ženu koja se smije njihovim šalama, koja i se i sama zna šaliti i uživati u smijehu. Oni ne žele nekoga ko je pesimističan i stalno ima negativno mišljenje o svemu te ne zna uživati. Žene koje su vesele i pozitivne više se sviđaju svima, ne samo muškarcima.

Dotjeranost

Nema sumnje da je izgled važan, jer je to ono što muškarce, na početku, i privlači kod žena. Muškarci vole ženstvene djevojke, a to vjerojatno ima veze i s tim što se oni pored njih osjećaju muževnije. Na primjer, većina muškaraca voli djevojke s lijepom kožom i kosom, ali tu je manje riječ o frizuri i make-upu koliko o njezi i dotjeranosti. Rijetko ko želi ženu koja ne održava ličnu higijenu.

gz-curic

Nezavisnost

Nezavisnost je privlačna osobina za većinu muškaraca – njima se sviđaju žene koje imaju svoj život. Iako muškarcima prija ženska pažnja, one žene čiji se život vrti isključivo oko njihovih muškaraca, će biti nametljive. Muškarcima je potrebna pažnja i briga, ali u isto vrijeme im je potreban i prostor samo za njih. Muškarac uglavnom prirodno voli da bude taj koji osigurava sredstva i potrebno mu je da žena, u izvjesnoj mjeri, zavisi o njemu, da ga podsjeti da je i on potreban.

Razumjevanje

Muškarci žele ženu koja ih razumije, nekoga ko nije zanovijetalo. Ona treba prihvatiti muškarca onakvim kakav jest. Osim toga, iako se suprotnosti možda i privlače, muškarac želi da žena poštuje njegova uvjerenja, a poželjno je i da joj se sviđaju iste ili slične stvari kao i njemu. Žena koja stalno, bez razloga, nešto zamjera je – odbojna. Svi traže partnera koji će ih podržavati i cijeniti.

Iskrenost i lojalnost

Naravno da muškarac želi ženu koja neće lagati i koja će mu biti odana. On želi “imati garanciju” da ona neće, čim on napusti prostoriju, flertovati s njegovim prijateljem. Dakle, očigledne osobine koje muškarci traže kod žena su vjernost i pouzdanost. Oni žele nekoga ko će biti na njihovoj strani bez obzira na sve.

Zrelost

Dječji govor može biti sladak s vremena na vrijeme, ali muškarcima se uglavnom sviđaju žene koje se ponašaju zrelo i u skladu sa svojim godinama. Žena bi po njima trebala biti u stanju voditi normalan razgovor, u kojem se ne spominju često odjeća i šminka. Ona treba biti zanimljiva i ne previše glasna. Takođe, žene koje previše piju, psuju i puše uglavnom se ne smatraju privlačnima.

Brižnost

Muškarcima se definitivno sviđaju žene kojima je stalo do njih i koje će napraviti male napore da im pokažu svoju zabrinutost. Mali gestovi, kao što su kuvanje za njega, peglanje košulje, pitanje jeli ručao i brzinski poljubac kada se on osjeća loše su vrlo cijenjeni. Muškarci se osjećaju dobro kada znaju da njihova žena obraća pažnju na njih, primjećujući male stvari. Ipak, oni vole i imati prostora samo za sebe pa ne treba ni pretjerivati, biti mama broj 2…

Podrška

Muškarci traže žene koje će im biti podrška, posebno kada su zainteresovani za dugoročnu vezu. Za muškarca koji se npr. još uvijek “bori s karijerom”, podrška njegove partnerice mu je vrlo važna. Njemu je potreban neko ko će ga saslušati, bez ismijavanja ili omalovažavanja. Neto ko će mu dati objektivan savjet i u čijem će društvu izgledati dobro pred drugima.

Opuštenost

Muškarci traže opuštene žene – napete osobe im se baš i ne sviđaju. “Djevojka iz susjedstva” je najomiljenija, kada žele imati ozbiljnu vezu. Žena koju mogu dovesti kući i upoznati s roditeljima i žena s kojom mogu provoditi kvalitetno vrijeme i zabaviti se. Muškarcima se sviđaju žene koje se znaju opustiti, one koje nisu u stalnom strahu da će im se šminka razmazati, one koje znaju što su ležernost i uživanje.

 

Izvor: minimagazin.info/6yka.com