Поводом случаја лажног представљања непознатог лица као радника Центра за социјални рад који нуди помоћ, из жеље да оствари лични циљ, у конкретном случају новчана превара, ЈУ Центар за социјални рад Билећа издао је саопшетење за јавност.

Згрожени смо чињеницом да постоје они људи који рачунају на доброту и наивност људи, како би остварили свој лични циљ, у конкретном случају починили превару представљајући се лажно као радници Центра за социјални рад који нуде помоћ, а заправо им је циљ доћи до одређене циљне групе и угрозити њихову сигурност. Овим случајем најчешће су погођене старије особе, које живе саме. Злоупотреба наше професије и најосјетљивије категорије друштва постаје све чешћа у нашој локалној заједници. Овим путем апелујемо на све грађане да не указују повјерење непознатим лицима и да не вјерују у пружање лажне помоћи. Радници Центра су лица која посједују валидне легитимације, сходно томе, молимо Вас да без показивања исте не дозвољавате приступ приватном посједу. Такође, овим путем обавјештавамо грађане и јавност да су лица која се лажно представљају мушкарци, а међу запосленим у Центру за социјални рад Билећа нема запослених лица мушког пола“, наводи се у саопштењу Центра за социјални рад.

Из Центра за социјални рад апелују на све грађане општине Билећа који примијете било какву злоупотребу или сумњиву појаву која може угрозити нечију сигурност, да одмах пријаве ЈУ Центру за социјални рад Билећа на број телефона 059/370-210 или Полицијској станици Билећа на број 122.

Такође, моле све грађане да се солидаришу са изнемоглим и старијим особама из своје ближе околине тако што ће им посветити више времена и пажње, те спријечити да буду потенцијалне жртве превараната.

Извор: Радио Билећа