Film “Granice kiše”, autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara juče je pretpremijerno prikazan u okviru 24. Sarajevo Film Festivala.

“Granice kiše” je savremena priča o ljubavi i nadi čija radnja je smještena u napuštena sela na tromeđi Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Glavna junakinja Jagoda, koju glumi Kristina Stevović, iz grada stiže u posjetu rodbini. Prisustvo mlade studentkinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ona donosi promjene, uliva nadu svima koje sretne, razotkriva svakodnevne strahove i predrasude prema svemu što je nepoznato i drugačije.

Scenario za ovo filmsko ostvarenje nagrađen je još 2008. godine upravo na Cine Link Festivalu Sarajevo Film Festivala, ali je zbog bolesti hroničnog nedostatka sredstava od od koje boluju sve regionalne kinematografije dugo čekao na realizaciju.

Veliku glumačku ekipu čine i trebinjski glumci Momo Brkić, Stanislava Adžović i Željko Milošević, dok se dva dječaka iz Trebinja Nedeljko Milović i Ognjen Vujović po prvi put pojavljuju na filmskom platnu.

Film “Granice kiše” 25. avgusta otvoriće pedeset i treće Filmske susrete u Nišu.

 

Izvor: KC Trebinje