Premijerke Srpske i Srbije Željka Cvijanović i Ana Brnabić i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, otvorile su danas u trebinjskom naselju Gorica vrtić „Srbija“.

Cvijanovićevu, Brnabićevu i Petrovića dočekao je veliki broj mališana u pratnji roditelja i stanovnika Gorice, od kojih su neki nosili transparente dobrodošlice, kao i one na kojima je pisalo „Srbija“ i „Republika Srpska“.

Cvijanovićeva je izrazila zadvoljstvo što će vrtić služiti na dobrobit porodicama i mališanima koji će ovdje boraviti.

– Posebno velika zahvalnost predsjednicima i vladama Srbije i Republike Srpske što su odlučili da sarađujemo, da pokažemo našem narodu kako zajedno dosta toga možemo da postignemo. Ovo je jedan od mnogobrojnih projekata koji zajednički relizujemo širom Republike Srpske i oni mnogo više znače od novca koji je uložen, jer svaki projekat koji podrži Srbija znači da vodi računa o Srpskoj – rekla je Cvijanovićeva.

Brnabićeva je rekla da je sve počelo 2014. godine, kada je Aleksandar Vučić postao premijer Srbije i istakla je da je Srbija od tada u Srpsku uložila 21.500.000 evra u projekte koje su kandidovale lokalne zajednice.

– Ova djela govore najviše o jedinstvu i bratstvu između Republike Srpske i Srbije i nastavićemo tako – poručila je Brnabićeva.

Petrović je zahvalio Brnabićevoj i Cvijanovićevoj, kao i predsjednicima Srbije i Srpske Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku, koji su prihvatili inicijativu za izgradnju vrtića „Srbija“.

Vrtić je izgrađen donacijom Srbije, a na inicijativu predsjednika Aleksandra Vučića. Kapacitet vrtića je 80 mjesta i biće na raspolaganju za sve uzraste – od jasličkog do predškolskog.

Nakon svečanog otvaranja vrtića, premijerke Srpske i Srbije posjetile su Hercegovačku kuću u pratnji gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića.

Obilazak Hercegovačke kuće (Foto: RTRS)
Izvor: RTRS