Љубитељи ликовне умјетности синоћ су у Градској галерији у Невесињу имали прилику да уживају у изложби слика Удружења ликовних умјетника Србије.

„Пролећна изложба“ један је од УЛУС-ових идентификационих симбола – прилика да се на једном мјесту сагледа савремена умјетничка продукција. Заснована је на институцији конкурса и конципирана у знаку отворености према различитим умјетничким оријентацијама. Примарна одредница изложбе је да континуирано прати промјене на визуелној сцени у оквиру опште умјетничке климе. Ове године на конкурс се пријавило преко сто двадесет аутор, а селекцију Умјетничког савјета су прошли радови 89 умјетника.

Отварајући изложбу, умјетнички руководилац Галерије Нада Илић изразила је задовољство што је „Пролећна изложба“ стигла у Невесиње и што је обогатила културну понуду града током одржавања „Невесињске олимпијаде“.

Посебно се захвалила кустосу Академије УЛУС-а Оливери Вукотић, која је омогућила да ова умјетничка дјела буду приказана невесињској публици.

Удружење ликовних умјетника основано је давне 1919. године у Београду, а 1928. је отворен Умјетнички павиљон „Цвијета Зузорић“. У знаку ова два јубилеја ове године се одржавају сви изложбени програми Удружења ликовних умјетника Србије.

 

Извор: Радио Невесиње