У Невесињу је јуче одржан републички састанак Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ на којем су размијењена мишљења и договорене наредне акције везане за поправљање положаја борачких категорија. Потомци хероја који су стварали Републику Српску окупили су се у просторијама општинског удружења „Насљеђе“ и потом обишли Спомен собу на Гвозду и упалили свијеће.

Nasljedje 2

Предсједник Удружења Саша Пешикан нагласио је да је њихов стални задатак чување тековина Отаџбинског рата и лика и дјела српског борца.

− Нећемо дозволити да се олако заборављају хероји Републике Српске и већ смо са одређеним борачким удружењима покренули иницијативу да се у наставне планове уврсте лекције о Отаџбинском рату − рекао је Пешикан.

Говорећи о актуелној проблематици дјеце погинулих бораца Пешикан је као приоритет истакао запошљавање. Он је апеловао на све нивое власти који одлучују о радним мјестима да се коначно стави тачка на проблем запошљавања дјеце погинулих бораца.

− Предност постоји у закону, али не у пракси − истакао је Пешикан додајући да се њихово Удружење залаже да све борачке категорије имају приоритет, а не само дјеца погинулих бораца.

Nasljedje 3

Предсједник невесињског Удружења „Насљеђе“ Саша Вујадиновић изразио је очикивање да ће у сарадњи општинске и републичке власти бити испуњено обећање о запошљавању десеторо дјеце погинулих бораца. Подсјетио је и на иницијативу Удружења да се Спомен соба са Гвозда врати у центар града и да се уреди како доликује херојима Невесиња и Републике Српске.

Nasljedje 4

 

Извор: Радио Невесиње