Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић потписао је данас уговор о изградњи зграде за младе брачне парове са Најрудином Хећимовић, представником одабраног извођача радова – фирмом „Cota Construction“ д.о.о. Требиње.

Kорисници програма субвенционисање станоградње – 40 младих парова из нашег града, одабраних након јавног позива – цијену квадратног метра стана плаћаће 1.250 KМ, са урачунатим ПДВ-ом.

Зграда за младе брачне парове са 40 стамбених јединица биће лоцирана у првој зони грађевинског земљишта, у близини будуће зграде Палате правде и Полицијске управе Требиње.

Ћурић је подсјетио да су право аплицирања на овај програм – којим је Град Требиње за оне који тек заснивају породицу обезбиједио могућност куповине стана под знатно повољнијим условима од тржишних – имали брачни парови до 38 година и чија укупна мјесечна примања не прелазе 1.200 KМ, те да је у поступку избора банке за пласман стамбених кредита са најповољнијом понудом одабрана „Kомерцијала банка“ АД Бањалука.

„Ово је значајан пројекат у борби Требиња, као локалне заједнице, да млади људи остану овдје, да их у Требињу на неки начин задржимо, а дали смо им шансу да кров над главом обезбиједе под повољнијим условима и то у центру града – у првој градској зони. Олакшица извођачу радова је што ће ових 40 станова бити већ унапријед продато“, истакао је замјеник градоначелника Требиња.

Најрудин Хећимовић из фирме „Cota Construction“ Требиње казао је да ће радови на изградњи стамбене зграде за младе брачне парове почети већ у марту, да је уговором утврђени крајњи рок изградње 24 мјесеца, те да је укупна вриједност пројекта 2 милиона и 800 хиљада KМ.

 

Извор: Град Требиње