U okviru provođenja aktivnosti u prevenciji odbrane od požara, juče su u prostorijama gradske uprave Grada Trebinja dodijeljeni sertifikati za više od 70 volontera koji su prošli obuku za učešće u gašenju požara na otvorenom prostoru.

Stevan Bekan, direktor „Ekologije i bezbjednosti“ je istakao da je cilj obuke obezbijediti dovoljan broj obučenih ljudi koji će, ukoliko bude potrebe, profesionalcima pomoći pri gašenju požara i u slučaju drugih elementarnih nepogoda na području Trebinja.

„Preko 70 volontera biće u timu koji će moći da pruže podršku profesionalnim jedinicama. Njih ćemo rasporediti u manje operativne grupe tako da možemo efikasno djelovati kada bude potrebno“, rekao je Bekan.

Teoretsku i praktičnu obuku volontera iz više trebinjskih mjesnih zajednica proveli su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, a u organizaciji Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost Trebinje“.

Volonteri će biti aktivirani u slučaju potrebe za pomoć profesionalnim jedinicama pri gašenju požara kao i u slučaju drugih vrsta elementarnih nepogoda.

Volonterima, koji su se prijavili za ovaj posao preko mjesnih zajednica, Grad Trebinje će obezbijediti novčanu nadoknadu.

 

Izvor: Grad Trebinje