U trebinjskoj gradskoj upravi juče je organizovan prijem za Svetlanu Bojković i Metu Jovanovskog, dobitnike ovogodišnjeg „Zlatnog platana“, nagrade Festivala mediteranskog filma.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da mu je posebno drago da je baš u Trebinju dodeljena nagrada velikim glumačkim imenima poput Bojkovićeve i Jovanovskog.

„Festivali su veoma važni za umjetnike, ali i za grad gdje se održavaju i oni treba da postoje. To je trenutak kad se publika mobiliše i uključuje . To je jedna kulturna injekcija za svaki grad“, navela je Svetlana Bojković.

Glumac Meto Jovanovski, koji je po prvi put u Trebinju, je rekao da Trebinjci, verovatno, nisu svjesni gdje žive, u toliko čistom, uređenom i mjestu  punom zelenila i platana.

„Zato mi je ova nagrada još draža“,  istakao je on.

Filmski festival nastavlja se na ljetnoj sceni Doma mladih projekcijom kratkometražnih i dugometražnih filmova iz Hrvatske, Makedonije, Maroka i Velike Britanije.

Supruzi Nebojše Glogovca večeras će biti uručen „Zlatni platan“ koji je savjet festivala posthumno dodjelio glumcu Nebojši Glogovcu, a u Muzeju Hercegovine biće otvorena izložba fotografija „Vječni Nebojša“.

 

Izvor: Grad Trebinje