Danas je zvanični početak radova na realizaciji ugovora „Formiranje podsistema vodosnabdijevanja u naseljima na lijevoj obali Trebišnjice, cjevovodi i visinske zone – dio komponente 3“.  

Vrijednost ugovora je 1.890.665 KM (bez PDV-a). Izvođač radova je „BUK promet“ d.o.o. Bijeljina. Rok za završetak radova je 12 mjeseci. U sklopu radova koji su definisani ovim ugovorom, biće rekonstruisano i izgrađeno oko  4,5 km cjevovoda za vodosnabdijevanje od brane Gorica do Kamenog mosta,  ul. Miloša Crnjanskog do  ul. dr Levija.

  • Ovo je četvrti ugovor koji se realizuje u sklopu projekta „Vodovod i kanalizacije u Republici Srpskoj“. Projekat se na prostoru grada Trebinja provodi od 2011. godine s ciljem da se obezbijedi pouzdano snabdijevanje zdravom pitkom vodom za što veći broj stanovnika grada, a posebno onima kojima te usluge do sada nisu bile obezbijeđene. Ovo će rezultovati poboljšanjem higijenskih i zdravstvenih uslova života stanovništva te boljom zaštitom kvaliteta životne sredine kroz rehabilitaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
  • Do sada su u potpunosti realizovani ugovori „Izgradnja rezervoara Krš, rekonstrukcija i izgradnja dva cjevovoda: r. Hrupjela-Vinogradi i r. Krš-Školski centar“ i „Rekonstrukcija i izgradnja cjevovoda za vodosnabdijevanje u naseljima Vinogradi, Hrupjela i Podvori, izgradnja rezervoara u Podgljivlju i Hrupjela-Klis“, dok je ugovor „Rehabilitacija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ u fazi realizacije.

Sredstva za realizaciju  projekata se obezbjeđuju na sljedeći način: 15% učešće Grada, 35% grant sredstva, 50% kredit EIB-a.

HP, mart 2019.