Три требињска културноумјетничка друштва – ГKУД  „Алат Свислајон“, АНИ „Јован Дучић“ и KУД „Херцеговина“ из Петровог Поља приредили су синоћ заједнички концерт поводом Међународног дана жена.

Осмомартовски концерт под називом „Са дамама у колу“ поклон је Градске управе свим нашим суграђанкама, а уз вече традиционалних игара и пјесама – припаднице њежнијег пола које су посјетиле концерт дароване су и каранфилом.

Уз честититке дамама нашег града, градоначелник Требиња Мирко Ћурић казао је да је концерт посебан и што сва три културноумјетничка друштва први пут заједно приређују вече фолклора.

„Надам се да ће то у наредном периоду да буде традиција и да их буде много више – не само око 8. марта. Да више једни са другима сарађују и да буде пракса да када једни организују концерт – учествују сви“, казао је Ћурић.

Предсједник скупштине Градског KУД-а „Алат Свислајон“ Дејан Тарана подсјетио је да је иницијатива за заједнички концерт стигла из Градске управе, на коју су се радо одазвали да покажу јединство свих требињских културноумјетничких друштава – а уједно да пјесмом и игром награде наше даме.

Вођа „анијеваца“ Небојша Ратковић каже да је синоћ била и премијера двије њихове кореографије, а представили су и нове народне ношње из Херцеговине, рад удружења „Васила“ Требиње, а поклон су Градске управе и спонзора.

Фотографије са догађаја погледајте у фотогалерији испод:

Извор: Град Требиње