Возачи који убудуће буду непрописно паркирали своје аутомобиле у Требињу ризиковаће да плате казне веће и од 100 КМ.

Казне за непрописно паркирање умјесто досадашњих 30 КМ могле би порасти на 50 КМ, а за паркирање на зеленим површинама и до пет пута више у односу на садашње.

– Несавјесни возачи остављају возила и на уређеним зеленим површинама. Покренули смо иницијативу према Одјељењу за стамбено-комуналне послове за измјену Одлуке о безбједности саобраћаја на подручју града како би повећали казне, посебно за паркирање на зеленим површинама – рекао је начелник Одјељења за инспекцијске и послове комуналне полиције Бојан Чворо. Циљ нових мјера, каже Чворо, је да буду обезбијеђени бољи услови за кретање пјешака, али и заштита зелених површина како би град што уређенији дочекао љетну сезону.

Комунална полиција је у протеклих мјесец дана издала 118 прекршајних налога за непрописно паркирање. Чворо је подсјетио и на недавни случај када је у обновљеном градском парку била паркирана сватовска колона.

Он наводи да ће и ове године бити настављена акција да угоститељски објекти у центру града у љетним баштама имају тенде и сунцобране истих боја како би уже градско језгро изгледало љепше током туристичке сезоне.

Р.Ми.

Извор: Глас Српске