У оквиру „Љетне школе спорта“, Град Требиње је и ове године угостио велики број џудиста који учествују на традиционалном џудо кампу.

Учеснике кампа је посјетио градоначелник Требиња Лука Петровић.

“Наша Влада и Министарство породице, омладине и спорта већ скоро двије деценије препознају наш град као мјесто које има, можда, и најбољу спортску инфраструктуру у РС, а која ће ускоро бити употпуњена затвореним олимпијским базеном и модерним атлетским стадионом”изјавио је градоначелник Петровић

Он је истакао да је град ове године, по први пут, обезбиједио додатна финансијска средства за 15 џудиста, како би и они били учесници кампа, изражавајући захвалност ресорном министарству што је препознало Требиње као спортски центар Републике Српске.

На кампу учествује више од 250 џудиста свих узрасних категорија из Републике Српске,Србије, Црне Горе, Хрватске и Федерације БиХ.

Промотери овогодишњег џудо кампа су најбољи џудисти из региона Александар Кукољ (Србија), Срђан Мрваљевић (Црна Гора),  и Лариса Церић (БиХ).

Џудо камп у Требињу организују Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Градска управе Требиње и Џудо клуб „Леотар“.

 

Извор: Град Требиње