Градоначелник Tребиња Лука Петровић уручио је 200 апарата за мјерење нивоа шећера у крви и неколико хиљaда дијагностичких тракица за чланове Удружења дијабетичара са подручја града Требиња. Ријеч о донацији фирме “Медиком” из Бијељине.

Градоначелник Петровић предложио је руководству Удружења да се у сарадњи са Домом здравља и Болницом Tребиње организује обилазак свих села на подручју града и мјештанима уради превентивни преглед.

“Уз сагласност родитеља, спровешћемо и контролу шећера у крви код свих требињских основаца, да бисмо предуприједили озбиљне посљедице које ова болест може да изазове”, рекао је Петровић.

Предсједник Удружења Нада Биједић истакла је да је донација стигла на иницијативу градоначелника Петровића и да је од непроцјењиве вриједности за њихове чланове.

На подручју Tребиња има регистрованих око 3.000 дијабетичара , а од дијабетеса болује и 12 малољетника који морају да мјере ниво шећера у крви и до 15 пута дневно.

“Због тога ће Удружење дијабетичара, уз помоћ и подршку Градске управе, покренути иницијативу према Фонду здравственог осигурања да се за њих набаве апарати и тракице и да им се обезбиједи такозвани либра систем, односно континуирано мјерење шећера, безболно и без бројних убода”, појаснила је Биједићева.

 

Извор: Град Требиње