Rekonstrukcija zgrade srednjoškolskog centra u Trebinju teče planiranom dinamikom i biće završena tokom oktobra, rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, nakon što je posjetio mjesto radova i razgovarao sa direktorima ustanova smještenih u ovom objektu.

Petrović je rekao da su grad Trebinje i Vlada Republike Srpske za sanaciju ovog objekta izdvojili oko 440.000 KM, čime će se steći bolji uslovi rada za sve zaposlene i učenike koji pohađaju jednu od tri srednje škole u ovom gradu.

“Ovim radovima značajno će biti smanjeni materijalni troškovi srednjih škola, a novac će biti usmjeren u nastavna sredstva koja će značajno doprinijeti boljim uslovima za učenje đaka”, naveo je Petrović.

On je istakao da je putem javno-privatnog partnerstva omogućena izgradnja balon sale za održavanje časova fizičkog vaspitanja, s obzirom na to da su učenici Gimnazije “Jovan Dučić” i Srednje tehničke škole Trebinje do sada časove imali na nekadašnjem vojnom poligonu iznad škole.

“Zajedničkim radom direktora srednjih škola, Gradske uprave i Vlade Republike Srpske možemo da realizujemo značajne projekte na dobrobit svih nas”, istakao je Petrović.

Zgrada srednjoškolskog centra u Trebinju izgrađena je 60-ih godina prošlog vijeka, a ovo je njena prva sveobuhvatna rekonstrukcija.

 

Izvor: Grad Trebinje