Наредних дана, све до 4. септембра, требињска публика има прилику да ужива у два нова филмска остварења у биоскопу Културног центра: Бијели очњак и Мрачни умови.

БИЈЕЛИ ОЧЊАК (WHITE FANG)

ОД 30. АВГУСТА ДО 4. СЕПТЕМБРА 2018.

18.00 ЧАСОВА

ПРЕМА КУЛТНОЈ КЊИЗИ ЏЕКА ЛОНДОНА, ПРИЧУ О БИЈЕЛОМ ОЧЊАКУ ЕКРАНИЗОВАО ЈЕ ДОБИТНИК ОСКАРА АЛЕКСАНДРЕ ЕСПИРАГЕС.

 

САДРЖАЈ ФИЛМА:

Златна грозница крајем 19. вијека захватила је Аљаску. Филм прати причу дјечака који тражи свог оца који је нестао током потраге за златом. Дјечак успут упознаје сродну душу која ће му заувијек промијенити живот – величанственог мјешанца вука и пса по имену Бијели Очњак. Осим припитомљавања вука и дивљине око себе, дјечак ће у себи морати да пронађе довољно храбрости да побиједи своје страхове и постане прави мушкарац у овој спектакуларној авантури.

ИЗВОРНО ИМЕ: White Fang

РЕЖИЈА: Alexandre Espirages

УЛОГЕ: Синхронизовано

ЖАНР: Анимација, авантура

ТРАЈАЊЕ: 85 мин.

ЦИЈЕНА: 4,00 КМ

trejler: https://youtu.be/BqYeHeZhZz4

МРАЧНИ УМОВИ (THE DARKEST MINDS)

ОД 30. АВГУСТА ДО 4. СЕПТЕМБРА 2018.

20.00 ЧАСОВА

Овај узбудљиви научнофантастични филм базиран је на популарној, истоименој књизи америчке књижевнице Александре Бракен. Прича о пријатељству и љубави у периоду суочавања са страшном пријетњом.

 

САДРЖАЈ ФИЛМА:

Када група тинејџера мистериозно развије нове моћне способности, бива проглашена за пријетњу од стране Владе, а затим и притворена.

Шеснаестогодишња Руби, једна од најмоћнијих младих људи, бјежи из кампа и придружује се групи тинејџера који су у бјекству, у потрази за сигурним уточиштем. Ускоро чланови ове новоосноване породице схватају да у свијету у којем су их одрасли на власти издали, бјежање није довољно и да морају да пруже отпор, користећи њихову колективну моћ како би повратили контролу над својом будућношћу.

 

ИЗВОРНО ИМЕ: The Darkest Minds

РЕЖИЈА: Џенифер Ју Нелсон (Jennifer Yuh Nelson)

УЛОГЕ: Амандла Стенберг (Amandla Stenberg), Харис Дикинсон (Harris Dickinson), Скајлан Брукс (Skylan Brooks)…

ЖАНР: Научна фантастика, акција, драма

ТРАЈАЊЕ: 105 мин.

ЦИЈЕНА: 4,00 КМ

trejler: https://youtu.be/hQtFjkHpfRw

 

ХП, август 2018.