Црвени крст Републике Српске покренуо је акцију прикупљања новчаних средстава за угрожено становништво Грчке које се недавно суочило са катастрофалним пожаром у којем је живот изгубило око 90 људи, а више десетина се и даље воде као нестале.

Губици су велики, како људски, тако и материјални, јер су уништени домови великог броја становника у дијелу Грчке недалеко од главног града Атине.

Из Црвеног крста подсјећају на помоћ коју је грчки народ упутио поплављеном становништву Републике Српске, у поплавама које су их захватиле 2014. године.

Имајући у виду пријатељске односе два народа, Црвени крст Републике Српске прикупљањем новчане помоћи жели дати допринос у санирању посљедица катастрофе која је задесила становништво Грчке, истакнуто је у саопштењу.

Покренута је и процедура код „М:тел“ оператера за добијање хуманитарног броја, да би се и на тај начин прикупила одређена средства за помоћ грчком народу у санирању посљедица катастрофалног пожара.

Уплате се могу извршити на број жиро рачуна Црвеног крста Републике Српске 555 009 1493344110 код Адико банке Бањалука са назнаком „Помоћ угроженом становнштву Грчке“.

Извор: РТРС