Crveni krst Republike Srpske pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za ugroženo stanovništvo Grčke koje se nedavno suočilo sa katastrofalnim požarom u kojem je život izgubilo oko 90 ljudi, a više desetina se i dalje vode kao nestale.

Gubici su veliki, kako ljudski, tako i materijalni, jer su uništeni domovi velikog broja stanovnika u dijelu Grčke nedaleko od glavnog grada Atine.

Iz Crvenog krsta podsjećaju na pomoć koju je grčki narod uputio poplavljenom stanovništvu Republike Srpske, u poplavama koje su ih zahvatile 2014. godine.

Imajući u vidu prijateljske odnose dva naroda, Crveni krst Republike Srpske prikupljanjem novčane pomoći želi dati doprinos u saniranju posljedica katastrofe koja je zadesila stanovništvo Grčke, istaknuto je u saopštenju.

Pokrenuta je i procedura kod „M:tel“ operatera za dobijanje humanitarnog broja, da bi se i na taj način prikupila određena sredstva za pomoć grčkom narodu u saniranju posljedica katastrofalnog požara.

Uplate se mogu izvršiti na broj žiro računa Crvenog krsta Republike Srpske 555 009 1493344110 kod Adiko banke Banjaluka sa naznakom „Pomoć ugroženom stanovnštvu Grčke“.

Izvor: RTRS