Glumci Studentske pozorišne trupe iz Foče izvešće u Kulturnom centru Trebinje 14. marta s početkom u 20 časova predstavu „Mamin sin“, rađenu po tekstu i u režiji Mirjane Radović.

Riječ je o porodičnoj komediji koja kroz šaljive replike ukazuje na aktuelne probleme prosječne srpske porodice. Karakterističan odnos između svekrve i snahe, sin bez stava rastrzan između majke i žene, svekar koji pokušava da sakrije istinu, samo su neke od komponenti ove komedije.

Mirjana Radović, predsjednica Studentske pozorišne trupe i studentkinja treće godine Medicinskog fakulteta u Foči, pored teksta i režije, u predstavi tumači ulogu Anđelije. Pred trebinjskom publikom, pored Radovićeve igraju i Igor Krnjić (Milutin), Andrijana Jovanović (Obrenija), Dejan Radović (Jovica), Nebojša Marković (Pop Grigorije) i Nemanja Mitrović (Doktor Nenad).

„Mamin sin“ je premijerno izveden na sceni Gradskog pozorišta Foča sredinom decembra protekle godine, a nakon pozitivnih reakcija lokalne publike komadu slijedi gostovanje u Trebinju. Izvođenje traje 40 minuta, a ulaz je slobodan.

HP, mart, 2019.