Глумци Студентске позоришне трупе из Фоче извешће у Културном центру Требиње 14. марта с почетком у 20 часова представу „Мамин син“, рађену по тексту и у режији Мирјане Радовић.

Ријеч је о породичној комедији која кроз шаљиве реплике указује на актуелне проблеме просјечне српске породице. Карактеристичан однос између свекрве и снахе, син без става растрзан између мајке и жене, свекар који покушава да сакрије истину, само су неке од компоненти ове комедије.

Мирјана Радовић, предсједница Студентске позоришне трупе и студенткиња треће године Медицинског факултета у Фочи, поред текста и режије, у представи тумачи улогу Анђелије. Пред требињском публиком, поред Радовићеве играју и Игор Крњић (Милутин), Андријана Јовановић (Обренија), Дејан Радовић (Јовица), Небојша Марковић (Поп Григорије) и Немања Митровић (Доктор Ненад).

„Мамин син“ је премијерно изведен на сцени Градског позоришта Фоча средином децембра протекле године, а након позитивних реакција локалне публике комаду слиједи гостовање у Требињу. Извођење траје 40 минута, а улаз је слободан.

ХП, март, 2019.