Fudbalski spektakl koji se dugo čekao, duel između Crne Gore i Srbije, prvi posle razlaza dve države 2006. godine, odigraće se večeras u Podgorici od 20.45.

Srpski fudbaleri na ovaj način zatvaraju krug jer su u poslednje dve decenije igrali i protiv Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH, Albanije…

Sada je vreme za meč protiv Crnogoraca, selekcije koja sem selektora Ljubiše Tumbakovića, ima „pola tima“ iz Srbije – Filip Stojković, Mirko Ivanić, Adam Marušić, Marko Simić…

„Utakmica sa Crnom Gorom je specifičnija od drugih, suvišno je pričati o tome, moja porodica sa očeve strane živi u Crnoj Gori. Za mene specifično jer ovde često dolazim, rođen sam u Bosni, živim u Vojvodini. Takođe, u Beogradu ima dosta Crnogoraca, imaju stanove. Treba da bude sportski, veliki spektakl u regionu, igraju dve bratske zemlje i ne razmišljam o utakmici kao utakmici visokog rizika, to je suludo“, izjavio je selektor Srbije Mladen Krstajić na poslednjoj konferenciji za medije u Podgorici.

I Tumbaković je rekao je da utakmicu protiv Srbije doživljava kao bratsku, ali i da će hteti da pobedi zemlju u kojoj je rođen.

„Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo želeli da se dogodi to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo… želim da se ponasaam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku… Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali u okviru sportskih granica“, izjavio je Tumbaković.

Utakmica između Crne Gore i Srbije u trećem kolu Lige nacija igra se od 20.45 sati.

 

Izvor: RTS