„Октобарски правнички дани“ биће одржани у петак и суботу, 12. и 13. октобра, у Бањалуци гдје ће учествовати више од 500 правника из Републике Српске и иностранства, рекао је данас декан Правног факултета Универзитета у Бањалуци Жељко Мирјанић.

„Савјетовање се, након 15 година успјешног постојања, потврђује као облик сталног образовања правника у правосуђу, управи, адвокатури, приреди, друштвеним дјелатностима и осталим областима живота и рада“, рекао је Мирјанић данас новинарима у Бањалуци.

Он је најавио да ће на савјетовању, чија је тема „Изградња и функционисање правног система“, бити организован и „Правнички час“ посвећен животу и раду истакнутог правника Јове Росића.

Генерални секретар Удружења правника Републике Српске Миле Дмичић нагласио је да ће савјетовање бити организовано у шест катедри – државноправна, управно и радноправна, грађанскоправна, привредноправна, међународноправна и кривичноправна.

„За ово савјетовање је у оквиру часописа `Правна ријеч` штампан зборник радова у коме су објављена 84 реферата које је припремило 111 угледних правника“, рекао је Дмичић.

Професор Правног факултета Универзитета у Бањалуци Никола Мојовић рекао је да су „Октобарски правнички дани“ међу највећим правничким манифестацијама на простору бивше Југославије, што је од изузетног значаја за струку.

 

 

Извор: РТРС