„Oktobarski pravnički dani“ biće održani u petak i subotu, 12. i 13. oktobra, u Banjaluci gdje će učestvovati više od 500 pravnika iz Republike Srpske i inostranstva, rekao je danas dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Željko Mirjanić.

„Savjetovanje se, nakon 15 godina uspješnog postojanja, potvrđuje kao oblik stalnog obrazovanja pravnika u pravosuđu, upravi, advokaturi, priredi, društvenim djelatnostima i ostalim oblastima života i rada“, rekao je Mirjanić danas novinarima u Banjaluci.

On je najavio da će na savjetovanju, čija je tema „Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema“, biti organizovan i „Pravnički čas“ posvećen životu i radu istaknutog pravnika Jove Rosića.

Generalni sekretar Udruženja pravnika Republike Srpske Mile Dmičić naglasio je da će savjetovanje biti organizovano u šest katedri – državnopravna, upravno i radnopravna, građanskopravna, privrednopravna, međunarodnopravna i krivičnopravna.

„Za ovo savjetovanje je u okviru časopisa `Pravna riječ` štampan zbornik radova u kome su objavljena 84 referata koje je pripremilo 111 uglednih pravnika“, rekao je Dmičić.

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Nikola Mojović rekao je da su „Oktobarski pravnički dani“ među najvećim pravničkim manifestacijama na prostoru bivše Jugoslavije, što je od izuzetnog značaja za struku.

 

 

Izvor: RTRS