Стазама које повезују Јахорину с Равном планином, Романијом и Требевићем учесници могу трчати на четири трке различите дужине – мини, миди, макси и ултра трејл.

Пријаве за трку „Јахорина ултра трејл“, која ће бити одржана од 26. до 28. јула на подручју Јахорине, Романије и Требевића, отворене су у јуче, 15. марта.

„Јахорина ултра трејл“ је прво и највеће такмичење у трејл трчању у БиХ, а ове године ће то бити пето јубиларно издање, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Стазама које повезују Јахорину с Равном планином, Романијом и Требевићем учесници могу трчати на четири трке различите дужине – мини, миди, макси и ултра трејл, а Олимпијски комитет БиХ је специјални партнер пројекта и ове године.

Стазе повезују и атракције попут ски-стаза на Јахорини, ускотрачне пруге и Новакове пећине на Романији, извора и кањона Миљацке, боб стазе и гребена на Требевићу, те Башчаршије.

У саопштењу је додато да је мини трејл стаза дуга 17 километара, идеална за брзе тркаче, али и за почетнике у трејл трчању, а новост је да сада носи један ИТРА бод.

Миди трејл, која стартује на Башчаршији, од ове године је дуга 38 километара, а идеална је за љубитеље трчања у природи, те њени финишери добијају два ИТРА бода.

Макси стаза, чија дужина је 69 километара, носи три ИТРА бода, погодна је за брзе ултраше или оне који ће први пут пробати формат ултре јер нема много успона и није претешка.

Ултра стаза која носи четири ИТРА бод је за искусне трејл тркаче, а њена дужина износи 101 километар.

– Ове године окупљени у Удружење „Балкана аутдор“ радимо на припреми петог издања „Јахорина ултра трејла“ и желимо најбољом и најмасовнијом трком до сада обележити наш први мали јубилеј, истакла је директор трке Сања Каваз.

Она је додала да је прошле године у трци учестовало више од 470 учесника из 29 земаља, што показује да су на правом путу да трку сврстају међу најатрактивније догађаје ове врсте у региону.

Све учеснике трке очекује стартни пакет у којем осим техничке мајице, добијају вредан поклон организатора, ваучере за „јелен пиво“ и финишерски ручак у циљу, а од домаћина манифестације Олимпијског центра „Јахорина“ бесплатну вожњу шестоседом до врха Огорјелице.

Из Олимпијског центра додају да заинтересовани више информација о самом догађају, као и линк за пријаву могу пронаћи на званичној страници трке jahorinatrail.com.

Извор: Вечерње новости