Синоћ је одржано друго полуфинале Беовизије.

Након одслушаних 12 композиција публика која је гласала путем СМС порука и стручни жири синоћ су одабрали још 6 извођача и композиција које ће се заједно са финалистима прве вечери Беовизије такмичити за титулу представника Србије на овогодишњем Евросонгу у Израелу.

Финалисти „Беовизије“ одабрани у другом полуфиналу су група „Мајдан“, Јана, Невена Божовић, Ана Поповић, Џенан Лончаревић и Лорд. У борби за одлазак на „Евросонг“ придружиће им се Александра Секулић, Сашка Јанкс, Наташа и Уна, Иван Куртић, „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић и Софија Перић који су се синоћ изборили за одлазак у завршницу фастивала.

Финале Беовизије биће одржано у недељу, 3. марта.

Начин избора током све три вечери фестивала „Беовизија“ укључује гласове гледалаца (СМС поруке) и гласове стручног жирија – 50 одсто гласова је од ТВ публике, а 50 од стручног жирија. СМС гласање публике траје 15 минута, а са једног броја може се гласати до 20 пута.

Подсјећамо, избор за најбољу пјесма Европе биће 64. по реду. Домаћин ће бити Израел захваљујући побједи Нетте са пјесмом Тоy на претходном избору Пјесме Еуровизије са освојених 529 бодова.

Извор: РТС, ХП