Poetsko-muzički performanas Neukusu treba reći Ne“ čiji je glavni akter Bojan Milidragović, student književnosti, društveni aktivista i pjesnik sinoć je oduševio Bilećane. 

Na večeri koja je bila protkana stihovima i roken-rolom Milidragović se prvi put javno predstavio bilećkoj publici. Do sada u rukopisu ima dvije zbirke poezije: „Nesanica“ i „Tragovima roken-rola“.

Drago mi je što se jedno ovakvo veče održalo u Bileći, bez obzira da li sam ja ili neko drugi u centru zbivanja. Srećan sam što smo pokazali da se i u malim sredinama mogu realizovati ovakvi programi i da se u kulturna dešavanja može unijeti svježina.“, istakao je Milidragović.

Kako Milidragović kaže ideja nije njegova, ali je na poziv profesora Lazara Gnjata i direktorice Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ Irene Dunđer rado pristao da svoje stihove podjeli sa ljubiteljima pisane riječi, piše radio Bileća.

„Ove neobično veče na svjetski dan poezije organizovali smo da pokažemo da u Hercegovini pored mnogobrojnih samozvanih pjesnika postoji zapravo jedan skroman dečko koji ima istinski talenat za pisanje a iza čijeg spisateljskog rada stoji jedna ozbiljna i velika lektira“, kaže Lazar Gnjato profesor srpskog jezika i književnosti u SŠC „Golub Kureš“.

Ovaj svojevrstan poetsko-muzički performans pored Bojana upotpunili su članovi Hora srednje muzičke škole iz Trebinja pod rukovodstvom Milisava Sukonjice te članovi dramske sekcije SŠC „Golub Kureš“. Ovo netipično književno veče bilo je nešto novo što je bilećka publika mogla da vidi i zasigurno će dugo ostati u sjećanju brojnih posjetilaca.

Izvor: Radio Bileća