U okviru poslednjeg 8. kola jesenjeg dijela šampionata Hercegovac je na domaćem terenu upisao jedan bod, remizirajući u meču sa ekipom Leotara (0:0).


Pioniri Hercegovca u prvom dijelu sezone upisali su šest pobjeda i dva remija, te postigli 25, a primili samo jedan pogodak. Tim koji vode treneri Božo Rogač i Nikola Lisov nastavili su kontinuitet odličnih rezultata i dobre igre.

Ljubitelji fudbala očekuju nastavak ovakvih fudbalskih partija i u drugom dijelu prvenstva. Dobrim rezultatima nadaju se i treneri i mladi fudbaleri.

Ono što ih zabrinjava jesu uslovi u kojima treniraju, jer ih, kako kažu, održava samo ljubav prema ovoj igri. Uz pomoć projekta Međunarodne organizacije za migracije, sponzora, prijatelja i volontera renovirali su svlačionice na stadionu. Sada i klubovi iz susjednih gradova svoje utakmice igraju na „Hercegovcu“ i koriste uslovne i čiste prostorije.

Ali, ovi mladi fudbaleri imaju „novu“ boljku. Nemaju dovoljno lopti za treninge i utakmice, a i dresovi i oprema koje koriste su na „izdisaju“.

Naši mladi ljudi i veliki šampioni zaslužuju aplauze za rezultate koje postižu, ali i podršku onih koji im mogu pomoći.

 

Izvor: Radio Bileća