У препуној Великој сали општине Невесиње синоћ је одржано финале Олимпијског квиза, а по седми пут на овом енигматско – забавном такмичењу тријумфовао је електро инжењер Велимир Шмркић.

И прије овогодишњег наступа Шмркић је био најуспјешнији квизаш, а сада је и један од најтрофејнијих учесника цјелокупне Невесињске олимпијаде.

За комплетан шоу заслужни су и остали финалисти који су показали висок ниво општег знања, витешки дух и смисао за хумор. Сребрна медаља ове године припала невесињском математичару Марку Рајковићу, а бронзана политикологу Немањи Тепурићу. Четвртим узастопним финалом професор историје Валентина Пудар је показала класу за овакву врсту такмичења.

Било је ово једно од најузбудљивијих финала, пошто се побједник није знао све до посљедњег питања. Шмркић је пресудне бодове освојио у асоцијацијама, али је и у посљедњој игри уз знање показао и добру концентрацију.

И посјетиоци су добили прилику да учествују у квизу и освоје награду. Послије седам разноврсних игара задовољни су напустили Велику салу општине Невесиње.

Олимпијски квиз је по 15. пут организовао Радио Невесиње у оквиру Невесињске олимпијаде.

 

Извор: Радио Невесиње